Broodrooster perfect schoonmaken

hoe maak je een broodrooster schoon
Knal brood, bagels, Engelse muffins of wafels elke dag in uw broodrooster en uw apparaat wordt waarschijnlijk snel gevuld met kruimels en vet. Gelukkig kost het schoonmaken van dit keuken werkpaard slechts een paar minuten en basisbenodigdheden, voornamelijk een spons en een allesreiniger.

Als je je broodrooster dagelijks gebruikt, wil je de kruimellade legen en minstens één keer per week een keer een keer geven, zegt Annemiek van Langen van “De Schoonmakers”.

Maak er een gewoonte van om uw broodrooster en andere kleine apparaten (zoals uw broodroosteroven of slowcooker) los te koppelen om mogelijk brandgevaar te voorkomen. Inspecteer het snoer af en toe ook op normale slijtage. Gooi het als u gerafelde of blootliggende draden ziet en vermijd het gebruik van hand-me-down-apparaten. Nieuwe apparaten hebben betere veiligheidsfuncties en elk gebruikt gadget heeft een geschiedenis die u niet kent – het kan bijvoorbeeld jaren in een garage hebben gezeten en nat zijn geworden.

Om je broodrooster te laten draaien, pak je een paar benodigdheden en volg je deze eenvoudige stappen.

Wat je nodig hebt
Een spons of schoonmaakdoekje
Allesreiniger
Een kleine deegborstel of spatel
Roestvrij staalreiniger
Instructies
Koppel de broodrooster los en houd hem boven de gootsteen of vuilnisbak. (Dit kan rommelig worden.)
Schuif de kruimellade naar buiten en gooi de inhoud weg.
Schud de broodrooster om alle stukjes erin te verwijderen. Draai hem vervolgens ondersteboven en schud opnieuw om grote stukken te verwijderen die niet door de bodem zijn gevallen.
Klop de resterende kruimels weg met een kleine deegborstel of spatel.
Reinig de kruimellade met een vochtige spons of doek of, als deze kan worden verwijderd, deze snel wassen in warm, schuimend water. Spoel het vervolgens af, droog het en plaats het opnieuw.
Veeg de buitenkant schoon met een beetje allesreiniger dat op een vochtige doek of spons is gesproeid. Let goed op de knoppen, hendel en eventuele spleten rond de bovenste sleuven waar zich vet en kruimels ophopen. Veeg opnieuw met een vochtige spons of doek en buff droog.
Polijst roestvrij staal met een apparaatreiniger voor roestvrij staal om het te laten schitteren.