De landelijke kledingkast

De landelijke kledingkast

Er is nooit plek genoeg voor kleding. Althans zo denken vele mannen en vrouwen. Velen van ons zijn nou eenmaal gek op shoppen. Opruimen en wegdoen is daarentegen een ander geval. De stapels kleding worden hierdoor als maar groter. Wel zo fijn dat deze kleding niet hoeft rond te zwermen in de slaapkamer, maar netjes worden opgeborgen in een kledingkast. Hoe leuk zou het zijn als deze kledingkast ook nog eens een verrijking wordt voor jouw interieur in de slaapkamer? De keuze voor een kledingkast is dus zeker niet onbelangrijk! Maar wat voor kledingkasten zijn er en waar kies je voor?

Soorten kledingkasten
Je hebt verschillende soorten kledingkasten. Deze kledingkasten worden gecategoriseerd op de manier waarop ze openen. Je hebt namelijk de kledingkast met draaideuren. Deze zorgen voor een klassieke uitstraling. Bovendien zorgt deze manier van openen, dat je meteen de gehele inhoud van je kledingkast kan zien. Dit is natuurlijk wel zo handig. Kledingkasten die deze functie niet hebben zijn de tweede soort kledingkasten. Ten tweede heb je namelijk de kledingkast met zweefdeuren, deze is in principe hetzelfde als de derde soort; de kledingkast met schuifdeuren. Echter is het verschil tussen deze twee dat de wieltjes van een zweefdeur enkel aan de bovenkant zijn bevestigd, wat voor minder stevigheid kan zorgen. Tot slot heb je ook nog walk in closet. Deze kledingkast vraagt echter wel veel ruimte in huis en is dus niet in elk huis te creëren. De keuze voor de soort kledingkast hangt dus af van het feit of je meteen alle kleding wilt zien of gedeeltelijk.

De trends
Je wilt natuurlijk dat de kledingkast een verrijking wordt van jouw interieur in de slaapkamer. Een kledingkast die het vrijwel goed doet in elk interieur en de trend is van dit moment, is de landelijke kledingkast. Deze kledingkast is gemaakt van hout, met vaak steigerhouten details. Hij neemt vaak een imponerende plek in, in de kamer. Dit komt door zijn robuuste uitstraling, met grote details. Hierdoor kan het een echte eye-catcher worden. Bovendien zijn deze kasten ook verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren. Waardoor ze dus geheel gepersonaliseerd kunnen worden naar jouw wens. Naast dat ze in verschillende stijlen beschikbaar zijn, zijn ze ook in vrijwel alle soorten kledingkasten beschikbaar. Zo kun je een walk-in closet creëren met een landelijke kledingkast als ombouw, maar zo heb je ook landelijke kledingkasten met schuif, zweef en draaideuren. Zo zie je maar, dat de keuze voor een kledingkast nog niet zo’n gemakkelijke keuze hoeft te zijn!