Je eigen houten tafel maken is eigenlijk heel eenvoudig

Een leuke houten tafel in de woonkamer is echt een trend tegenwoordig. Kijkend naar alle woonwinkels en prachtige tafels die in de etalage staan, lijkt het allemaal misschien wat lastig. Het is echter heel eenvoudig om een eigen tafel te maken. Daar zitten natuurlijk wat plus en minpunten aan, maar uiteindelijk kun je op die familieverjaardag wel mooi zeggen dat jij die tafel in elkaar hebt gezet! Om te beginnen is het natuurlijk vooral voor je eigenwaarde een prettig idee dat je iets self-made in huis hebt staan en er trots op kunt zijn! Ook kost het veel minder geld om je eigen tafel te maken dan dat je kant en klaar een tafel bij de woonwinkel op de hoek koopt. Een minpuntje is dat het echter wel iets meer tijd kost om eindelijk die mooie tafel in je huis te hebben staan. Maar dat vergeet je gelukkig al gauw als de eerste persoon een compliment geeft over je tafel!

Hoe maak ik mijn eigen tafel?

Een tafel maken is zoals eerder benoemd niet heel moeilijk. Je hebt wat hout nodig, lak voor je tafel en de meest efficiënte en snelle manier om een tafel te maken is een nageltacker of spijkerpistool. Goedkoop hout vind je vaak bij een houthandel zonder groot merk zoals de Gamma of de Praxis. Als je het hout in huis hebt, begin je eerst met het lakken. Een goed gelakte tafel is van belang om kringen en vlekken te voorkomen. Ook voelt je tafel veel gladder en fijner aan. Als de laklagen droog zijn, kun je beginnen met het in elkaar zetten van je tafel! Een spijkerpistool is heel handig om te gebruiken. Je hoeft er namelijk weinig kracht voor te zetten en je hoeft geen moeite te doen om een spijker in het hout te spijkeren. Ook zit de spijker veel steviger dan wanneer je een hamer gebruikt! Zo heb je in een mum van tijd een leuke tafel in je eetkamer of woonkamer staan. Kom maar op met die complimenten!

Welk spijkerpistool moet ik gebruiken?

Ieder jaar wordt er een prijs uitgereikt voor beste tacker. In 2019 werd de prijs uitgereikt aan een DeWalt DCN692N Tacker op accu. Dit is een professioneel toestel die veel wordt gebruikt door echte profs. Het scheelt hen tijd en zwaar werk door alle nietjes en spijkers eenvoudig te bevestigen met dit spijkerpistool. Het toestel is zo krachtig dat het met gemak een spijker van 90 mm in één keer in zacht hout kan spijkeren en in hardhout een spijker van 63 mm.