Kauwgum verwijderen – vijf top tips

Het tandvlees bevriezen
De kauwgom strijken
Verschillende hete vloeistoffen gebruiken
We zijn er allemaal geweest – je sprintte om de trein naar huis te halen, haalde het (ja!) En ging zitten op de eerste stoel die je zag (zonder te kijken om te zien wat die stoel misschien al bezet). Toen je thuiskwam, realiseerde je je met afgrijzen dat je hele achterkant van je favoriete broek bedekt was met kauwgom. Adem voordat je in paniek raakt – wikiHow is er om te helpen! Hier zijn enkele snelle oplossingen die ongeveer vijf minuten duren en je gelukkig zonder tandvlees laten zitten.

Methode
1
Het tandvlees bevriezen

1
Verwijder het kledingstuk en vouw het op. U wilt het vouwen zodat het verontreinigde deel naar buiten is gericht en geen enkel ander deel van de stof raakt. Probeer met je vingers zoveel mogelijk tandvlees te verwijderen. Je wilt oppassen dat je het tandvlees niet verder in de stof smeert, en ook dat je het niet per ongeluk aan andere delen van de stof kleeft. [1]
Je zou kunnen overwegen om tijdens dit proces rubberen handschoenen te dragen, zodat je niet te maken hebt met de plakkerigheid van het tandvlees. Stel het kledingstuk echter niet in de vriezer, alleen omdat u op zoek bent naar rubberen handschoenen.

2
Doe je kledingstuk in een plastic zak. Het moet een zak zijn die je kunt afsluiten. Wanneer u uw kledingstuk in de zak doet, moet u ervoor zorgen dat het tandvlees de zak niet raakt en vervolgens smeren (waardoor de rest van het kledingstuk wordt vervuild).
De plastic zak kan elke gewenste afmeting hebben – hij hoeft niet in een bepaalde zak te passen, hij moet er gewoon een zijn die in uw vriezer past.
Titel afbeelding Haal kauwgom uit kleding Stap 3
3
Sluit de zak. Zodra de zak is verzegeld, maar in de vriezer. Hoewel dit misschien een vreemd ding lijkt te doen, zal het bevriezen van het tandvlees het echt moeilijk maken en op zijn beurt iets van zijn plakkerigheid verliezen. Het bevriezen van het tandvlees maakt het gemakkelijker om eraf te komen. [2]
Als je geen toegang hebt tot een vriezer, maar wel wat ijsblokjes bij de hand hebt, kun je een ijsblokje op het tandvlees wrijven totdat het hard wordt van de kou. Nadat het hard is geworden, volgt u de volgende stappen.
Titel afbeelding Haal kauwgom uit kleding Stap 4
4
Bewaar de tas en kleding enkele uren in de vriezer. Hoe harder het tandvlees wordt, hoe gemakkelijker het is om het uit je kleding te halen. Haal de zak uit de vriezer zodra de kauwgom hard is.

5
Schraap het tandvlees van de kleding. U moet dit doen zodra u het kledingstuk uit de vriezer haalt. Haal het kledingstuk uit de plastic zak en leg het op een hard oppervlak. Gebruik een bot maar puntig voorwerp om de kauwgom van uw kleding af te pellen of te schrapen. Je kunt een verfverwijderaar, een eenvoudig botermes of zelfs je nagels gebruiken als die van jou lang en scherp genoeg zijn.
Het is belangrijk om het tandvlees onmiddellijk te verwijderen nadat u de kleding uit de vriezer hebt gehaald, want als het wordt opgewarmd, kan het weer plakkerig worden, waardoor het veel moeilijker te verwijderen is.

6
Was je kleren. Als er nog tandvleesresten op uw kledingstuk achterblijven, en om ervoor te zorgen dat het tandvlees de stof niet heeft bevlekt, moet u uw kledingstuk in de wasmachine plaatsen.

Methode
2
De kauwgom strijken

1
Plaats een stuk karton op uw strijkplank. Het karton zorgt ervoor dat het tandvlees dat aan uw kledingstuk vastzit niet zal smelten en dan vast komt te zitten op uw strijkplank. Leg het kledingstuk op het karton zodat de plek met het tandvlees eraan vast zit in het midden van het stuk karton.
U kunt ook een stuk bruin papier gebruiken.

2
Verwarm het strijkijzer op een middelhoog vuur zonder stoom. Draai de draaiknop op uw strijkijzer zodat deze op middelhoog vuur staat. Matige hitte is het beste omdat alles heter het tandvlees zou smelten. In plaats daarvan probeer je de kauwgom op te warmen zodat deze loskomt van de stof, in plaats van overal te smelten en een puinhoop te maken.

3
Leg het strijkijzer over het deel van de stof met het tandvlees erop. De stof met het tandvlees moet met de voorkant naar beneden op het karton liggen, zodat je de achterkant van het kledingstuk strijkt en de stof een barrière vormt tussen het tandvlees en het strijkijzer. [3]

4
Blijf het kledingstuk strijken totdat het tandvlees loskomt. Uiteindelijk moet de kauwgom voldoende smelten zodat deze aan het karton kleeft in plaats van aan de stof. Trek het kledingstuk weg van het karton. Als de kauwgom niet volledig aan het karton is geplakt, blijf dan de plek strijken totdat dit wel gebeurt.
Methode
3

Verschillende hete vloeistoffen gebruiken

1
Gebruik een hete vloeistof om het tandvlees te verwijderen. Er zijn drie verschillende manieren waarop u dit kunt doen, hoewel alle drie de methoden dezelfde resultaten lijken te hebben. Je kunt heet water, hete stoom of hete witte azijn gebruiken.
Heet water: kook water in een grote pan. Als uw aangetaste kledingstuk een broek of een ander groot kledingstuk is, wilt u misschien een badkuip gebruiken in plaats van een pot.
Hete stoom: zet een theeketel op hoog vuur zodat het erg heet wordt. De theeketel produceert stoom die perfect is voor het stralen van uw kledingstuk.
Hete azijn: Verhit wat witte azijn. Dompel een washandje (of een andere absorberende doek) in de azijn zodat de doek behoorlijk wat azijn heeft geabsorbeerd.

2
Laat de verwarmde vloeistof zijn magie laten werken. Ongeacht de methode die u hebt gekozen, moet u de hete vloeistof zijn ding laten doen. Houd er rekening mee dat u dit hele proces mogelijk meerdere keren moet uitvoeren.
Heet water: Dompel het kledingstuk onder zodat het volledig door het water wordt bedekt. Houd het kledingstuk enkele minuten onder water. Gedurende deze tijd raakt het tandvlees los door de hitte van het water.
Hete stoom: houd de stof met het tandvlees erop recht voor de mond van de ketel (of waar de meeste stoom uit de ketel komt). De kauwgom zou de stoom moeten absorberen en zo zacht worden.
Hete azijn: Breng de met azijn doordrenkte doek rechtstreeks op het gebied van de stof aan met de kauwgom erop. De azijn moet de binding tussen de vezels van de kleding en het tandvlees losmaken. De gom wordt zacht en plooibaar. [4]

3
Boen de kauwgom af met een tandenborstel of mes. Zodra de kauwgom is opgewarmd, moet je deze afschrapen. Ongeacht de methode die u hebt gebruikt, neemt u, zodra het tandvlees grondig is doorweekt en opgewarmd, een tandenborstel (waar u niet om geeft) of een bot mes en schraapt u het tandvlees voorzichtig van de kleding. Als het tandvlees ondanks uw inspanningen niet loskomt, week het dan opnieuw met behulp van uw gekozen methode.

4
Was de kleding in een gewone wasmachine. Zodra je het meeste, zo niet alle, van het tandvlees hebt verwijderd, plaats je het kledingstuk in de wasmachine en laat je het op een regelmatige cyclus lopen om eventuele tandvleesresten van je kleding te krijgen.
Methode
4
Pindakaas gebruiken

1
Plaats een klodder pindakaas op het tandvlees. U wilt ervoor zorgen dat het tandvlees volledig is bedekt met alle zichtbare zijden. Voeg een beetje extra pindakaas toe zodat het een dikke laag rond het tandvlees vormt. Pindakaas is een goed product om te gebruiken omdat de natuurlijke olie in de pindakaas goed werkt om het tandvlees los te maken. [5]
Titel afbeelding Haal kauwgom uit kleding Stap 16
2
Laat de pindakaas ongeveer 60 seconden op het tandvlees en de stof. Je wilt het maar heel kort laten zitten, anders kan de pindakaas vlekken op je kleding krijgen. Laat het 60 seconden aan staan.

3
Gebruik een botermes om het tandvlees van de stof te schrapen. Als u geen botermes bij de hand hebt, kunt u elk object met een dunne, scherpe rand gebruiken (een verfschraper, vingernagel of metalen nagelvijl zou het moeten doen). Schraap tot alle kauwgom en pindakaas zijn verwijderd, maar pas op dat u niet zo hard schraapt dat u de stof beschadigt.

4
Breng een vlekkenverwijderaar aan op het aangetaste gebied van de stof. Doe dit zodra je de rest van de pindakaas en gom hebt weggeschraapt. Hoewel de oliën in pindakaas het geweldig maken om tandvlees te verwijderen, kunnen diezelfde oliën ook vlekken op je kleding. Gelukkig kan een vlekbehandeling dat probleem oplossen. Voeg wat toe aan de plek en plaats het vervolgens in de wasmachine op de cyclus waarin je het normaal zou wassen. [6]
Methode
5
Kokosolie gebruiken
Dit is geweldig voor het verwijderen van kauwgom van synthetische sportkleding.

1
Giet 1 eetlepel kokosolie in een kleine schotel.
Titel afbeelding Haal kauwgom uit kleding Stap 20
2
Verwarm de kokosolie gedurende 5 tot 10 seconden in de magnetron. Verhit slechts voldoende zodat het warm is, niet kokend heet.

3
Behandel de tandvleesvlek. Dompel de vlek in de warme olie.

4
Wrijf het materiaal tegen elkaar zodat het tandvlees langzaam oplost.
Titel afbeelding Get Chewing Gum off Clothes Step 23
5
Laat de stof aan de lucht drogen.

6
Als er geen sporen van tandvlees zijn, gooi de droge kleding dan in een warme was.

7
Als het materiaal nog steeds hard of plakkerig is, herhaal dan het oliën.