Keerwanden beton

Keerwanden van beton zijn erg handig in gebruik. Je kunt ze voor vele constructies gebruiken. Het zijn eigenlijk L-elementen die geschikt zijn voor bijvoorbeeld niveauverschillen in de tuin. Je kunt ze makkelijk en snel bestellen via de webshop van Betongoed. Het prefab beton waar je keerwanden van zijn gemaakt is erg duurzaam en stevig. Verder is het vrij goedkoop materiaal waardoor je dus voordelig stevige elementen in je tuin kan maken die jarenlang mee kunnen gaan.

Keerwanden beton gebruiken

De keerwanden van beton worden voornamelijk gebruikt voor het overbruggen van hoogteverschillen in de tuin. Je kunt ze bijvoorbeeld naar elkaar plaatsen en zo kunnen ze het drukkende gewicht van de grond of het zand dat erachter ligt goed tegenhouden. De onderzijde wordt vaak ingegraven zodat het achterliggende opgehoogde zand goed tegengehouden kan worden. Zorg dat als je meerdere betonnen keerwanden plaatst je ze strak naast elkaar plaatst op gelijke hoogte. Zo zorg je ervoor dat de druk goed verdeeld wordt. Eventueel kan je de elementen vastzetten met cement. Ook kun je de eventuele kieren tussen de elementen dichten met een speciale verlijmingskit. Keerwanden worden niet alleen gebruikt voor hoogteverschillen maar kunnen bijvoorbeeld ook gebruikt worden om vijvers mee te maken. Ook kun je er bijvoorbeeld traptreden, bloembakken of bloemenborders mee creëren. De betonnen keerwanden zijn ook met andere elementen te combineren zoals de T-elementen of U-elementen. Op deze manier kun je nog creatiever zijn in het maken van constructies.

Betonnen Keerwanden bij Betongoed

Bij Betongoed worden de keerwanden van beton aangeboden in verschillende modellen en hoogtes. Ze bieden keerwanden aan van 40 centimeter tot aan een meter hoog. Let er bij het bestellen op dat je de juiste hoogte besteld en houd hierbij rekening met de ingraafdiepte. Het wordt aangeraden om een keerwand voor minstens de helft onder de grond te plaatsen zodat het de druk van het hoger liggende zand kan houden. De keerwanden zijn bij Betongoed verkrijgbaar in grijs of antraciet. Mocht je meer vragen hebben over de keerwanden of ben je nog niet zeker welke keerwanden je nodig hebt dan kun je de webshop van Betongoed bezoeken.