Hoe maak je je tv scherm goed schoon

Om geen seconde van je favoriete programma te missen is een televisiescherm nodig dat stof-, vuil- en vingerafdrukvrij is. Maar de verkeerde manier van schoonmaken kan desastreus zijn voor je kijkkast. Daarom beschrijven we hier de veiligste en meest effectieve methoden en producten om uw televisiescherm schoon te maken en een beeld te onthullen dat briljant is om naar te kijken. Wat voor soort televisie je ook hebt, je hebt een droge microvezeldoek nodig die is ontworpen om vlekken van brillen, mobiele telefoons en cameralenzen te reinigen en te verwijderen.

Platte plasma-, LED-, LCD- en OLED-tv’s schoonmaken

Meer delicate LCD-, plasma- of achterprojectieschermen kunnen de traditionele natte reiniging niet aan. Stof ze in plaats daarvan af met een zachte, droge microvezeldoek. Reinig hardnekkige vlekken met een vooraf bevochtigde doek die is ontworpen voor elektronica. Ga met je microvezeldoek over knoppen en de achterkant van de tv om stof in de ventilatieopeningen op te vangen. Plasmaschermen, hoewel gemaakt van glas, hebben anti-spiegeling coatings die kunnen worden beschadigd door traditionele reinigingsproducten. Het is het beste om dezelfde droge methoden te volgen die u zou gebruiken voor het reinigen van LED LCD- en OLED-tv’s.

Ouderwetse beeldbuis televisieschermen schoonmaken

Het schoonmaken van televisieschermen met glazen buizen is ongeveer net zo eenvoudig als het schoonmaken van de spiegels in uw huis. Veeg ze af met een microvezeldoekje dat is bevochtigd met een beetje water of met je favoriete ruitenreinigingsspray. Veeg vastzittende stukjes met uw vingernagel weg en poets het scherm droog. Nooit (we herhalen, nooit!) het scherm rechtstreeks spuiten. Als u dit wel doet, kan het apparaat en alle omringende kasten worden beschadigd.

Uw afstandsbediening schoonmaken

Verwijder eerst de batterijen en plaats het deksel op het batterijcompartiment. Tik lichtjes met de afstandsbediening, knop naar beneden, op een tafel om losse kruimels of puin in de spleten te verwijderen. Pak een vooraf bevochtigd desinfecterend doekje (denk maar aan alle vingers die uw afstandsbediening heeft gezien!), Wring het goed uit zodat het niet druipt en gebruik het om beide zijden van de afstandsbediening schoon te maken.

Besteed speciale aandacht aan de knoppen en smalle ruimtes eromheen, gebruik een tandenstoker of je vingernagel met het doekje om vastzittend vuil te verwijderen. Laat de afstandsbediening aan de lucht drogen en vervang de batterijen.

Tv luidsprekers schoonmaken

Als de stoffen hoezen op uw luidsprekers afneembaar zijn (raadpleeg de handleiding), klik ze los en stofzuig beide zijden om stof, pluisjes en dierenharen te verwijderen die daar vaak blijven hangen. Als de hoezen niet kunnen worden verwijderd, stofzuig je de speakers vanaf de voorkant of gebruik je een pluisborstel. Maak harde luidsprekerafdekkingen schoon met een goed uitgewrongen, vochtige, pluisvrije microvezeldoek en laat ze drogen.

Tips om uw tv schoon te houden

  • Maak uw TV wekelijks schoon om te voorkomen dat stof, film en vingerafdrukken zich ophopen en moeilijker te verwijderen worden. Maak het nog eenvoudiger door een microvezeldoek in de buurt te houden om stof en vuil op te vangen wanneer u het ziet.
  • Spuit nooit iets rechtstreeks op een televisiescherm, zelfs geen televisies met glazen buizen. Overmatige spray kan op de kast en in de inwendige werking terechtkomen en de set beschadigen.
  • Gebruik de zachte stofborstel en lage zuigkracht van uw stofzuiger om stof uit ventilatieopeningen, poorten en kabelverbindingen te verwijderen.
  • Vergeet niet om altijd de instructies van de fabrikant op te volgen als deze onder de garantie vallen, omdat alles wat u doet in strijd is met uw garantie kan komen te vervallen.
  • Blijf uit de buurt van producten die ammoniak, alcohol of aceton bevatten, die het televisiescherm kunnen beschadigen.