Handige lifehacks met alledaagse producten

Azijn houdt een kokend ei heel

Een eitje koken gaat vaak goed, maar regelmatig is er de frustratie als de eierschaal breekt en een gedeelte van het ei naar buiten puilt. Er is een simpele oplossing:  een beetje azijn in het kokende water om te voorkomen dat het eiwit eruit sijpelt. De azijn vergemakkelijkt ook het pellen van het gekookte ei.

Reinig met zuiveringszout

Gebruik dit ingrediënt om dingen overal in huis op te frissen. Het is een zacht schuurmiddel en een natuurlijke ontgeurder, waardoor het ideaal is voor het bleken van specie, het verfrissen van een stinkende koelkast, het ontvetten van gerechten en meer.
Stofventilatoren met een kussensloop.
Rek de hele behuizing over het mes en veeg het stof naar binnen terwijl u het terugtrekt. Dit voorkomt dat deeltjes de volgende keer dat je dit karwei aanpakt, op je neerregenen.
Gebruik vlees als accent.
Hoewel het gemakkelijk is om maaltijden rond een eiwit te plannen, wanneer vlees een ondersteunende rol op zich neemt (zoals in pasta e fagioli met worstsoep), bespaart u veel geld.
Verwijder kleverigheid met olie.
We hebben het over tijdelijke tatoeages, teer op je schoenen, noem maar op. Doe gewoon een beetje olijfolie op een zachte doek, wrijf over de rotzooi en het komt er meteen uit.
Gebruik zeep op brandplekken.
Maak je geen zorgen: je pot is niet verpest. Vul het gewoon met heet water en een paar scheutjes afwasmiddel, breng het aan de kook en gebruik vervolgens een spatel om de ingebrande stukjes voorzichtig te verwijderen terwijl ze zacht worden. Dat is het!
Slaap op je rug.
Deze positie verdeelt uw lichaamsgewicht gelijkmatiger, wat betekent dat er minder druk op uw wervelkolom staat. U zult ook voorkomen dat u ongewenste slaaplijnen (ook wel rimpels!) Op uw gezicht krijgt.
Dood onkruid met kokend water.
Het enige dat u nodig heeft, is leidingwater dat gloeiend heet is om onkruid in de scheuren van uw trottoirs en oprit te doden. Pro-tip: voeg een eetlepel zout toe om het nog effectiever te maken.
Was muren van boven naar beneden.
Hoewel je je misschien zorgen maakt, krijg je een slordige puinhoop, niet doen. Het water dat op het nog vuile oppervlak loopt, laat “schone strepen” achter om u te helpen terwijl u langs de muur gaat.
Schud je hardgekookte eieren.
De sleutel om ervoor te zorgen dat de dooier van uw ei helemaal is gekookt, is door het te schudden als het klaar is. Als het voelt als een rots, is het volledig gaar.
Glans zilver met tandpasta.
Als je gasten langskomen, maar je hebt geen zilverpoets bij de hand, gebruik dan tandpasta. Wrijf het op zilverwerk met een zachte doek, spoel het af en droog het af, en je bent helemaal klaar.
Verwijder kledingvlekken met citroen.
Combineer citroensap en zout, breng aan op je vlek en laat een half uur zitten. Spoel azijn met warm water en was zoals gewoonlijk. Deze reiniger is veilig te gebruiken op zelfs delicate of vintage stoffen.
Plan altijd je maaltijden.
Er is een reden waarom onze grootmoeders in feite chef-koks zijn: ze hebben veel tijd thuis helemaal opnieuw gekookt. Maar waarom? Het bespaart op de lange termijn veel geld.
Reinig sieraden met seltzerwater.
Je favoriete drankje (minus de citroen) zal gouden sieraden doen herleven als je het combineert met afwasmiddel en vijf minuten laat weken. De combinatie maakt grond los en verwijdert puin.
Gebruik pindakaas op gom.
De volgende keer dat je kind kauwgom in haar haar vast krijgt, trek je dit broodbeleg eruit. De olie in pindakaas maakt tandvlees hard en wordt minder plakkerig, dus je kunt het zonder een schaar verwijderen.
Snijd je sponzen doormidden.
Het lijkt misschien eenvoudig, maar deze actie zal de levensduur van je spons verdubbelen. Bovendien helpt het je afwasgereedschap sneller te drogen en gemakkelijker in krappe ruimtes te passen.
Afschilfering is alles.
Je hebt geen luxe crèmes of apparaten nodig om je huid er fris en gezond uit te laten zien. Combineer kokosolie en suiker om een ​​doe-het-zelf-scrub te maken of gebruik een geweven washandje om dode huidcellen te verwijderen.
Pools koper met kethcup.
Doe een klodder ketchup op een doek, strooi er zout over en wrijf het mengsel vervolgens de volgende keer dat je haast hebt zonder een goede poetsbeurt op je koperen pot of mokken. Bekijk en zie hoe het hier gebeurt.
Je kunt niet te veel hydrateren.
Als je huid vol vocht is, is je huid soepeler en minder vatbaar voor dingen als eczeem, rimpels, jeuk en infecties.
Winkelen op boerenmarkten.
Hoewel supermarkten handig zijn, bespaart het uitsnijden van de middelste man geld. Om nog maar te zwijgen over het rechtstreeks naar de boer gaan, betekent dat uw producten vers en lokaal zijn.
Regenachtige dagen zijn voor het schoonmaken.
Hoewel je misschien in de verleiding komt om op de bank te liggen, is vastzitten binnen de perfecte gelegenheid om productief te zijn. Op die manier kun je, wanneer de zon opkomt, naar buiten gaan en ervan genieten.