Wat is het belang van een goede hondenverzekering?

Als je hond ziek of gewond raakt, kunnen de kosten behoorlijk hoog oplopen. Met een hondenverzekering krijgt je hond een goede medische behandeling. Het afsluiten van een hondenverzekering is zeker geen verkeerd besluit of weggegooid geld: steeds meer operaties bij honden worden met succes uitgevoerd, waardoor honden langer blijven leven. Er zijn verschillende soorten verzekeringen voor honden. Je hebt bijvoorbeeld een hondenverzekering voor ziektekosten, een hondenverzekering voor ongevallen, reisverzekering voor honden en overlijdensverzekering voor honden. Alle soorten verzekeringen hebben een eigen functie en kunnen de hond ieder op hun eigen manier helpen. Het is verstandig om goed na te gaan of de verschillende hondenverzekeringen voor jouw Bulldog of Staffordshire bull terrier geschikt zijn.

Hondenverzekering voor ziektekosten

Een hondenverzekering voor ziektekosten is doorgaans de meest bekende hondenverzekering. Veel hondenbezitters hebben een dergelijke verzekering afgesloten. Bij een hondenverzekering voor ziektekosten is je hond beschermd tegen ziekte en zal hij een goede behandeling krijgen. Medicatiekosten worden gedekt, evenals een bezoek bij de dierenarts of de dierenkliniek. Hoeveel en wat er precies wordt gedekt is afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en de voorwaarden. Het is mogelijk dat niet alle bekende hondenziektes worden gedekt door de hondenverzekering die je kiest. Dit kan echter per verzekeringsmaatschappij verschillend zijn, het is belangrijk hier voor het afsluiten van de verzekering goed naar te kijken.

Hondenverzekering voor ongevallen

Een ongeluk zit in een klein hoekje en dat is ook bij je hond het geval. Een hondenverzekering voor ongevallen is hiervoor. Een hondenverzekering voor ongevallen is niet alleen voor ongelukken bijvoorbeeld in het verkeer, maar ook voor behandelingen tegen vergiftiging, brandwonden en verwondingen die een hond oploopt bijvoorbeeld bij een struik. Veel mensen denken dat deze kosten bij de hondenverzekering voor ziektekosten zit inbegrepen, maar dit is dus niet het geval. De kosten van ongevallen kunnen doorgaans een stuk hoger uitvallen dan de kosten voor de verzekering en het is dus zeker een verstandige keuze om een hondenverzekering voor ongevallen af te sluiten.

 

Reisverzekering voor honden

Als je vaak op reis gaat en de Labrador of Rhodesian ridgeback meeneemt, dan is een reisverzekering ook zeker een goede optie. Tijdens de vakantie kan een hond immers ook gewond raken of ziek worden. Met een reisverzekering voor honden worden ook deze kosten gedekt tijdens een bezoekje in het buitenland.

 

Overlijdensverzekering voor honden

De hond is je beste vriend en het is dan ook niet vreemd dat veel mensen een mooie crematie of begrafenis willen voor hun hond. In dat geval kun je een overlijdensverzekering voor honden afsluiten.